Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Final de proiect „Fii activ pentru cariera ta” la „Vasile Goldiş”
Florin Răchitan  - Luni, 26 Octombrie 2015

Managerul de proiect Olimpia Neagu a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele proiectului „Fii activ pentru cariera ta” ce s-a desfăşurat în ultimul an şi jumătate în judeţele Satu Mare, Maramureş şi Sălaj sub egida Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş.

Este vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Grupul ţintă al proiectului a fost alcătuit din 150 elevi şi 150 studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ.

Aceştia au beneficiat de un program integrat de activităţi cuprinzând orientare profesională şi consiliere vocaţională, elaborarea de planuri individualizate de carieră, cunoaşterea realităţilor economice ale regiunii, a profesiilor cerute şi avantajele acestora, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de prezentare şi dezvoltare personală, asistarea elevilor în tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

În urma participării la activităţile din cadrul proiectului, un număr de 110 tineri şi-au continuat studiile, iar alţi 100 tineri şi-au găsit locuri de muncă.

Experţii proiectului au elaborat şi un Caiet de studii privind piaţa regională a muncii, cuprinzând oferta educaţională, balanţa cererii şi ofertei de muncă, competenţele solicitate de angajatori, precum şi date despre viitoarea piaţă a muncii din regiune. 

1945 vizite
Distribuie pe